Sunday, December 6, 2009

Πως κατεβάζω ταινίες/σειρές/μουσική/αρχεία με torrents

Πήρατε πρόσφατα (ή έχετε από καιρό) "γρήγορο" internet. Και ένας από τους λόγους που μπήκατε στα έξοδα είναι ότι ακούτε από διάφορους φίλους, γνωστούς και άγνωστους ότι κατεβάζουν τις πιο πρόσφατες ταινίες πριν παιχτούν στους κινηματογράφους της Ελλάδας, βλέπουν τον 8ο κύκλο της αγαπημένης σας σειράς (και έχουν τους προηγούμενους 7) ενώ εσείς παρακαλάτε τα κανάλια και τα βίντεο κλαμπ να δείξουν/φέρουν τον δεύτερο κύκλο, αποκτούν ολόκληρη την δισκογραφία των Pink Floyd σε μια νύχτα (άντε δύο), και έχουν μονίμως τα τελευταία παιχνίδια για το PC και το Playstation και το XBOX σε DVD.

- Από που τα κατεβάζεις όλα αυτά; ρωτάτε.
- Με torrents, σας απαντούν.
- Δηλαδή;

Εδώ συνήθως ακολουθεί ένα σύνολο απαντήσεων που ακούγεται τόσο μπερδεμένο ώστε να σας οδηγήσει σε απλανές βλέμμα τύπου "σε έχω χάσει εδώ και ώρα, μιλάς κινέζικα, θα χρειαστώ πτυχίο πληροφορικής ΑΕΙ για να σε καταλάβω". Στην πραγματικότητα τα πράγματα ΔΕΝ είναι δύσκολα ή μυστήρια. Έχουν απλώς τη λογική τους.

Πριν αρχίσω κι εγώ τις τεχνικές εξηγήσεις που θα οδηγήσουν στο γνωστό απλανές βλέμμα, μερικά απλά βήματα για να βρεθείτε να κατεβάζετε την πρώτη σας ταινία σε δέκα λεπτά.

Τι χρειάζεστε;
Ένα πρόγραμμα που να "κατεβάζει" torrents (torrent client). Υπάρχουν αρκετά. Θα πρότεινα πλέον το μTorrent ή (uTorrent διεθνώς). Πολύ σταθερότερο από το BitComet, και επιπλέον, μερικά torrent sites δεν υποστηρίζουν το BitComet, οπότε όσοι το έχετε, απλώς απεγκαθιστάτε (αφού μετακινήσετε σε ασφαλές σημείο τα ήδη κατεβασμένα ΠΛΗΡΗ αρχεία από τα directory που μέχρι τώρα χρησιμοποιούσατε. Όσα είναι μισά, ή τα χάνετε ή αφήνετε το BitComet να ολοκληρώσει τη δουλειά του). Για το μTorrent θα χρειαστούν πολύ λίγες ρυθμίσεις "με το χέρι", για να εκμεταλευτείτε στο έπακρο τη γραμμή σας. Από εδώ (για τεχνικούς και μη λόγους που δεν είναι της παρούσης), θα θεωρήσω δεδομένο ότι αυτό θα εγκαταστήσετε. Κατεβάζετε λοιπόν αυτό ή κάποιο άλλο και το εγκαθιστάτε. Το τρέχετε. Το πρόγραμμα τρέχει αλλά δεν φαίνεται να γίνεται τίποτε ιδιαίτερο γιατί... δεν του έχετε πει τι να κατεβάσει. Οπότε πάμε στο δεύτερο πράγμα που χρειάζεστε.

Ένας browser. Ο Internet Explorer σας κάνει, όπως και ο Google Chrome ή Mozilla Firefox.

Πηγαίνετε σε κάποια διεύθυνση "ψαχτήρι" torrents. Βασικές προτεινόμενες (ως σχετικά αξιόπιστες) torrentz.com, thepiratebay.org, eztv.it. Το τελευταίο (eztv) ειδικεύεται στις τηλεοπτικές σειρές κάθε είδους.

Πίσω στο θέμα μας. Βλέπετε ανοίγοντας οποιοδήποτε από τα παραπάνω sites, το γνώριμο περιβάλλον "ψαχτηριού". Γράφετε στο πεδίο το όνομα της ταινίας/σειράς/παιχνιδιού/συγκροτήματος/προγράμματος που σας ενδιαφέρει, και σας επιστρέφονται απαντήσεις, σχεδόν όπως θα συνέβαινε και στο Google.

Και κάπου εδώ αναρωτιέστε. Η ίδια ταινία υπάρχει 40 φορές με παρόμοια ονόματα. Ποια από όλες τις "εκδοχές να διαλέξω"; Αυτό θα το απαντήσουμε παρακάτω. Για την ώρα ας πούμε ότι διαλέγετε την πρώτη της λίστας και κάνετε κλικ πάνω της. Ο explorer το πιθανότερο είναι ότι θα σας ρωτήσει αν θέλετε να αποθηκεύσετε το αρχείο ή να το "εκτελέσετε" με μTorrent (ή όποιο άλλο πρόγραμμα torrent client εγκαταστήσατε). ΠΡΟΣΟΧΗ! το αρχείο αυτό (μικροσκοπικό σε μέγεθος, μερικά kb) ΔΕΝ είναι η ταινία. Είναι η "εντολή" και οι "οδηγίες" στο μTorrent για το ποιο αρχείο θέλετε να κατεβάσετε και πως να το χειριστεί. Ας πούμε ότι διαλέγετε "εκτέλεση" με μTorrent. (Αν το αποθηκεύσετε, θα μείνει να περιμένει στο σκληρό σας δίσκο τη στιγμή που θα του κάνετε διπλό κλικ, οπότε και θα ξεκινήσει η παρακάτω διαδικασία).

Το μTorrent ανοίγει (αν δεν είναι ήδη ανοιχτό) και βλέπετε ένα παράθυρο διαλόγου όπου σας ενημερώνει ότι θα τρέξει το "τάδε" torrent και θα φέρει ένα πακέτο αρχείων (ή ένα μόνο αρχείο ανάλογα) μεγέθους τόσων MB, περιμένοντας να του πείτε OK. Με το OK βλέπετε ότι η ταινία σας έχει πλέον μπει στην λίστα των εισερχομένων και σιγά σιγά έρχεται στον υπολογιστή σας. Μερικές ώρες/μέρες μετά (εξαρτάται από τη γραμμή σας αλλά και από άλλους παράγοντες) η ταινία είναι πλέον στον σκληρό σας δίσκο (σε μορφή avi συνήθως) και αρκεί ένα διπλό κλικ επάνω της για να την δείτε με το media player των windows, ή κάποιο άλλο "καλύτερο" πρόγραμμα προβολής avi.

Πριν την διαγράψετε από τη λίστα του μTorrent  (όπου πλέον η αλλαγή θέσης και χρώματος του ονόματος της ταινίας, σας ενημερώνει ότι την έχετε ολόκληρη και την μοιράζεστε με τον υπόλοιπο κόσμο) καλό θα ήταν να συνεχίσετε να την μοιράζεστε για λίγο καιρό προκειμένου να δώσετε την δυνατότητα και σε άλλους να την αποκτήσουν. Αυτό στα πλαίσια της "καλής συμπεριφοράς" στο internet. (γνωστή και ως netiquette).

Ποιο torrent να διαλέξω;
Χρησιμοποιώντας κάποιο "ψαχτήρι" για torrents συνήθως μας επιστρέφονται περισσότερες από μία εκδοχές για το ίδιο πράγμα. Ειδικά αν ψάχνουμε για ταινία η επιλογή μας θα πρέπει να γίνει προσεκτικά λαμβάνοντας υπ' όψην τους παρακάτω παράγοντες:

Ποιότητα της ταινίας.
Η ποιότητα μπορεί να φαίνεται από το όνομα του αρχείου πχ το DVDrip μέσα στο όνομα του αρχείου υπαινίσσεται ότι η ταινία έχει προκύψει από DVD άρα είναι υψηλής ποιότητας. Το ίδιο και Blueray, HD HDTV, κλπ κλπ υψηλής ποιότητας. Ο χαρακτηρισμός Screener αναφέρεται σε εκδόσεις που διανέμονται συνήθως σε κριτικούς κινηματογράφου σε DVD και είναι καλής ποιότητας. Βέβαια για να αποφεύγουν την πειρατεία, πολλές φορές έχουν ασπρόμαυρα κομμάτια, λογότυπα ή υδατογραφήματα. Ακολουθούν τα TC ή Telecine που είναι ψηφιακές μετατροπές από φιλμ ή καμιά φορά και από VHS βιντεοκασέτα. Χειρότερη ποιότητα από όλα έχουν οι εκδόσεις Cam-Camera στις οποίες όπως λέει και το όνομά τους, κάποιος μπαίνει στον κινηματογράφο με την κάμερά του, μαγνητοσκοπεί την ταινία και στην συνέχεια την ανεβάζει στο internet. Οι εκδόσεις cam εμφανίζονται την ίδια μέρα με την πρεμιέρα κάποιας ταινίας, αλλά η ποιότητά τους είναι από χείριστη μέχρι ανεκτή. Γενικά, εκτός και αν ανυπομονείτε να δείτε κάποια ταινία, καλύτερα να περιμένετε για κάτι καλύτερο.

ΟΜΩΣ...η περιγραφή μπορεί να είναι παραπλανητική ή ψεύτικη. Η ταινία που περιέχεται μπορεί να είναι άλλη από αυτή που αναφέρεται. Ένας καλύτερος τρόπος να ελέγξει κανείς το ποιόν της ταινίας είναι τα σχόλια.

Σχολια
Σχεδόν σε κάθε ψαχτήρι (και προτιμήστε αυτά που έχουν) υπάρχει η δυνατότητα προσθήκης σχολίων. Εκεί οι users που έχουν ήδη δει την συγκεκριμένη έκδοση, έχουν συνήθως την καλοσύνη να αξιολογήσουν / βαθμολογήσουν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της ταινίας (πχ εικόνα 7/10, ήχος 6/10). Επίσης θα δείτε αν η ταινία είναι αυτό που λέει και όχι κάποια βολιβιανή τσόντα βαφτισμένη Άρχοντας των δαχτυλιδιών από κάποιον με διεστραμμένη αίσθηση του χιούμορ. Αν στα σχόλια δείτε Fake ή Password αφήστε το εντελώς και πηγαίνετε παρακάτω.

Πόσοι έχουν την ταινία;
Στα αποτελέσματα της αναζήτησης, συνήθως εμφανίζονται και δυο στήλες. Η μια γράφει seeders και η άλλη leechers ή peers.

Seeders είναι όσοι έχουν ολόκληρη την ταινία και την μοιράζονται την δεδομένη στιγμή. Όσο περισσότεροι, υπάρχουν, τόσο περισσότεροι θα σας δίνουν, ότι μπορεί ο καθένας οπότε τόσο γρηγορότερα θα κατέβει η ταινία.

Leechers ή peers είναι αυτοί που κατεβάζουν αυτή τη στιγμή την ταινία και δεν την έχουν ολόκληρη. ΚΑΙ αυτοί θα σας δώσουν ότι μπορούν (και θα πάρουν από εσάς ότι μπορείτε να τους δώσετε). Καλό είναι δηλαδή να υπάρχουν αρκετοί seeders και λιγότεροι peers.
ΠΡΟΣΟΧΗ. Ο μεγάλος αριθμός seeders δεν σημαίνει απαραιτήτως ότι η ταινία έχει καλή ποιότητα. Ανατρέχετε πάντα στα σχόλια!

Διαθέσιμοι Υπότιτλοι
Ένας αντίστροφος τρόπος αναζήτησης, αν σας ενδιαφέρουν και οι υπότιτλοι είναι να ψάξετε πρώτα για υπότιτλους της ταινίας που σας ενδιαφέρει. Οι περισσότεροι υποτιτλιστές αναφέρουν σε ποιο ακριβώς torrent ταιριάζουν οι υπότιτλοι. Επίσης, (εκτός και αν η μοναδική έκδοση που κυκλοφορεί είναι από κάμερα) υπότιτλοι βγαίνουν συνήθως για "καλές" εκδόσεις της ταινίας. Οπότε βλέπετε την έκδοση και ψάχνετε το αντίστοιχο ομώνυμο torrent.

Η ταινία κατέβηκε αλλά δεν έχει υπότιτλους
Τις περισσότερες φορές, ταινίες και σειρές είναι στη γλώσσα που προβλήθηκαν και ΔΕΝ έχουν υπότιτλους. Για να βρείτε υπότιτλους, κάνετε μια αναζήτηση στο google με το όνομα της ταινίας/σειράς και τη λέξη subs, subtitles, υπότιτλοι. Λόγω θέματος "νομιμότητας", δεν θα δοθούν link εδώ.

Αν η έκδοση της ταινίας που κατεβάσατε ταιριάζει με την έκδοση για την οποία είναι φτιαγμένοι οι υπότιτλοι που κατεβάσατε τότε δεν υπάρχει πρόβλημα. Απλώς βάζετε την ταινία και τους υπότιτλους στον ίδιο φάκελο. Μετά, δίνοντας στο αρχείο των υποτίτλων (αυτό με την κατάληξη srt) ίδιο όνομα με το αρχείο της ταινίας (αυτό με την κατάληξη avi), δίνετε στο player να καταλάβει ότι το ένα ανήκει στο άλλο και προβάλει τους υπότιτλους μαζί με την ταινία. (Αν δεν εμφανίζονται καθόλου υπότιτλοι, πιθανότατα θα πρέπει να εγκαταστήσετε το vobsub, ένα προγραμματάκι που εξηγεί στα windows πως να χειρίζονται το θέμα των υποτίτλων). 

Αν δεν είναι συγχρονισμένοι οι υπότιτλοι, θα πρέπει είτε να βρείτε άλλους που να ταιριάζουν στην ταινία, είτε να βρείτε άλλη ταινία που να ταιριάζει στους υπότιτλους, είτε να τους συγχρονίσετε μόνοι σας, πράγμα όχι ιδιαίτερα δύσκολο. Τα περισσότερα player, αλλά και το vobsub που όταν εκτελείται εμφανίζει ένα πράσινο βελάκι κάπου κάτω δεξιά δίπλα στην ώρα, έχουν χειριστήρια που αφορούν στον χρόνο εμφάνισης υποτίτλων. Αν δηλαδή έχετε μια μικρή καθυστέρηση ή προ-προβολή τους, μπορείτε πειράζοντας λίγο τον χρόνο εμφάνισης να τους συγχρονίσετε χωρίς περεταίρω ενασχόληση. Για μόνιμο συγχρονισμό τους στην ταινία σας, θα πρέπει να ασχοληθείτε με το Subtitle Workshop. Χρήσιμες οδηγίες σχετικά θα βρείτε εδώ.

Το θέμα των torrents προφανώς δεν εξαντλείται στα παραπάνω, που ως σκοπό έχουν να διευκολύνουν κάποιον να ξεκινήσει. Για τις βέλτιστες ρυθμίσεις των προγραμμάτων, τις ρυθμίσεις του εκάστοτε modem/router/firewall τα τεχνικά θέματα των torrent κλπ υπάρχουν αρκετές εξειδικευμένες σελίδες στις οποίες μπορείτε να ανατρέξετε.

Disclaimer: Tα παραδείγματα που αναφέρονται είναι ενδεικτικά. Με κανέναν τρόπο δεν ενθαρύνεται ή υποστηρίζεται το κατέβασμα, το ανέβασμα, η αγορά ή η πώληση copyrighted λογισμικού οποιασδήποτε μορφής. Αν παρόλα αυτά σας αρέσει κάτι που κατεβάσατε και είδατε/ακούσατε, προμηθευτείτε το γνήσιο αντίτυπο νόμιμα προκειμένου εσείς να έχετε ποιότητα, αξιοπιστία και υποστήριξη, και οι δημιουργοί τους ανταμοιβή και κίνητρα για να συνεχίσουν το έργο τους.

58 comments:

Anonymous said...

euxaristw pl me voh8hse pli. 8elw na katevasw to "chuck" pou to paizei ka8e kuriakh sto star. loipon: katevasa to vuse kai meta epsa3a ekei gia ton deutero kuklo p 8elw na dw,kai arxise na t kanei download. auto eperepe na kanw h eprepe na kanw k kati allo?? epishs den katalava poli kala pws na valw tous upotitlous, gt ap'oti katalava otan katevei 8a einai sta agglika.

Anonymous said...

a! epishs dn 3erw gt exw kanei mallon mia vlakeia kai auta ta liga episodeia p exoun katevei nmz pws dn ginetai na pai3oun!! dld pataw play kai anoigei automata me to windows media playrer kai m leei oti dn uposthrizetai. k meta dn mporw na kanw kati allo. parakalw pli pli voh8hste me thn asxeth!!

Unknown said...

Για το δεύτερό σου πρόβλημα.. Κατέβασε το K-Lite Codec Pack.. εγκατέστησέ το και λογικά θα παίξει!

Όσο για τους υπότιτλους είναι μια άλλη ιστορία.. αν δεν απαντήσει κάποιος πιο αρμόδιος.. Θα προσπαθήσω να στο ζωγραφίσω εγώ.. :)

Anonymous said...

pws ginete h tainia pou katavazw na paizei sthn thleorash??

Anonymous said...

δεν υπαρχουν λογια να σας ευχαριστησω. εκανα εγκατασταση το bs player kai pragmatika oi ypototloi emfanisthkan ως δια μαγειας .οταν το ειδα δεν πιστευα στα ματια μου !! για μενα μια αρχαρια στους υπολογιστες ειναι κατι το φοβερο χιλια ευχαριστω
γεωργια

Anonymous said...

Βοηθείστε με βρε παιδιά να μάθω να κατεβάζω ταινίες.Παιδεύομαι όλη μέρα.Πείτε μου τι δεν κάνω καλά:
Κατέβασα το vuze.Μπαίνω στο www.torrentz.com και πληκτρολογώ lovely bones και πατάω search.Εμφανίζει μια λίστα με 57 αποτελέσματα και πατάω το πρώτο.Μου άνοιξε ακόμα ένα κατεβατό και πατάω το thepiratebay.org και πατάω ¨κατέβασμα αυτού του torrent¨.
Φαίνεται ότι στο vuze στο downloading κάτι κατεβαίνει.Αφού τελειώσει το κατέβασμα το αρχείο χάνεται από το downloading και πηγαίνει στο unwatched.Αυτό το αρχείο είναι η ταινία; και πως μπορώ να τη δώ;Όταν πατάω απο αριστερά την επιλογή devicer στο itunes εμφανίζονται πολλά αρχεία που γράφουν όλα στη στήλη κατάσταση σφάλμα. Σας παρακαλώ βοηθήστε με!!!

Anonymous said...

Θα ηθελα την βοήθειά σας.
Κατάφερα να κατεβάσω μια ταινία αλλά δεν μπορώ με τίποτα να κατεβάσω υπότιτλους.εγκατέστησα το bs player, μπαίνω σε μια σελίδα για υπότιτλους και μετά το χάος.Σε ποιό φάκελο αποθηκεύω τους υπότιτλους;θα ήθελα αν γίνεται να μου στείλετε προσωπικό email με τα βήματα που ακολουθούμε.
stef-geo@otenet.gr
Σας ευχαριστώ πολύ Χριστίνα

Anonymous said...

Γειά σου lipis
Σ'ευχαριστώ πολύ για τη βοήθειά σου. Τελικά τα κατάφερα με τους υπότιτλους. Αυτά που θέλω να ρωτήσω είναι τα εξής:
1)Όταν κατεβάζω μερικές φορές κάποια torrent γιατί δεν κατεβαίνει όλη η ταινία;(το συγκεκριμένο torrent έχει πρόβλημα; ή εγώ κάνω κάποιο λάθος;)
2)Πως μπορώ να κατεβάσω ελληνικές ταινίες; Προσπάθησα με το torrentz.com αλλά δεν τα κατάφερα, και
3)Για να μπείς στο greek-tracker.gr χρειάζεται πρόσκληση. Εγώ πως μπορώ να πάρω μια πρόσκληση;
Σ'ευχαριστώ πολύ και συγνώμη αν σε κούφανα με τις απορίες μου!
stef-geo@otenet.gr

Potpouri said...

Καλησπέρα σε όλους σας έχω πρόβλημα με το utorrent το χρησιμοποιώ χρόνια και δεν είχα ποτέ πρόβλημα εδώ μια εβδομάδα δεν κατεβάζει τίποτα στην αρχη είναι μπλε σε 1 λεπτό γίνετε κόκκινο έκανα απεγκατασταση και το ξανά έκανα εγκατάσταση αλλά τίποτα στο laptop που με την ίδια σύνδεση κατέβαζε ενώ στο pc όχι τη να κάνω ? ευχαριστώ εκ τον προτέρων

Chris-Top said...

@Potpouri Επειδή είναι λίγο "γενικό" το πρόβλημα που περιγράφεις, θεωρόντας δεδομένο ότί έχεις την τελευταία έκδοση το utorrent 2.0.1 και δεν έχεις αλλάξει κάτι στις ρυθμίσεις σου, μπορείς να δοκιμάσεις για αρχή να δοκιμάσεις την θύρα (port) και αν επικοινωνεί με το internet. Υπάρχει το αντίστοιχο κουμπί. Αν είναι πράσινο δοκίμασε να την επιλογή Χρήση κρυπτογράφησης ή κάτι τέτοιο (Use encryption). Πολλοί ínternet providers με σκοπό να μειώσουνε το μέγεθος των δεδομένων που μετακινούνται από τα μηχανήματα τους "κόβουνε" τα torrents, αν και η αίσθηση μου είναι ότι έχει πρόβλημα κάποια από τις ρυθμίσεις του router σου :)

Anonymous said...

KATEVASA ENA PROGRAMMA KAI THELW NA TO GRAPSW SE ENA CD... DOULEUW ME MAC PWS MPORW NA TO HRAPSW SE ENA APLO CD?

Λόλα said...

ego exo to μtorrent 2.2.douleyei mia xara.oriste to link:http://www.utorrent.com/

Anonymous said...

Σέυχαριστουμε για το χρονο που διαθέτεις για μας τους αδαεις! Έχω κι εγω ένα προβληματακι. Οι ελληνικοι υποτιτλοι που κατεβάζω μοιαζουν σαν αλαμπουρνεζικα, κοινώς δεν διαβάζονται. Τι κάνω λάθος γιατρέ μου;

Anonymous said...

s'euxaristw polu gia tis odhgies!!den pisteua pote oti tha uparkei tetoia kathodhghsh!!elpizw na ta kataferw!!!!

Anonymous said...

γεια σας
έχω ένα πρόβλημα με τους υπότιτλους.Θα μπορούσατε να μου δώσετε οδηγίες ώστε να κατεβάζω υπότιτλους ή κάποιο πρόγραμμα και να τους ενσωματώνω στην ταινία;
Ευχαριστώ!

Anonymous said...

Καλησπέρα, μήπως μπορείτε να μου πειτε με ποιό τρόπο μπορώ να γράψω την ταινία που κατέβασα σε ένα DVD ώστε να την δω μετά σε φορητό dvd ; Δοκίμασα με το FS DVD video soft free studio, αλλά δεν γίνεται. Δεν ξέρω γιατί, μέ άλλες ταινίες παλιότερα γινόταν..
ευχαριστώ πολύ,
αμαλια

Unknown said...

(Ακολουθούν τα post που είχαν καταχωρηθεί πριν το edit. Είναι αρκετά, αλλά σ' αυτά απαντώνται αρκετές περαιτέρω ερωτήσεις. Ζητώ συγνώμη εκ των προτέρων για την κάπως χαοτική καταχώρησή τους, αλλά δεν μπόρεσα να σκεφτώ/κάνω κάτι καλύτερο:

93 COMMENTS:



Anonymous said...

euxaristo para poli!me voithises na katalavo ta panta!elpizo na se petixo pouthena!kali sinexeia kai panta etsi!

02 FEBRUARY, 2008 02:54

Lipis said...

Ειδικά για υπότιτλους υπάρχει ένα οραίο προγραμματάκι που σαρώνει τον φάκελο με τις ταινίες και κατεβάζει αυτόματα τους κατάλληλους υπότιλους... περισσότερες πληροφοριες εδώ

04 FEBRUARY, 2008 15:55


rockordie said...

Όλα καλά και όμορφα για εμάς που τα ξέρουμε, αλλά βρε R. Daneel.Olivaw μια εικονίτσα, ένα print screen, για τους τελείως άσχετους το χρειαζότανε το ποστ (άσε που εγώ θα έγραφα 3 ξεχωριστά ποστ).

Πάντως όρεξη για γράψιμο έχεις σε νατίθεση με εμάς που το παρατήσαμε για πόσο καιρό.

15 FEBRUARY, 2008 16:49

R. Daneel.Olivaw said...

@rockordie έχεις δίκιο. Απλώς οι εικόνες προκειμένου να εξηγήσω τα διάφορα θα κατέληγαν να είναι ΠΑΡΑ πολλές.(Ξεκίνησα να βάζω εικόνες και κάπου στο 5ο Print Screen τις διέγραψα όλες, δεν είχε νόημα). Ο στόχος αυτού του post ήταν να βοηθήσω κάποιον να ξεκινήσει να χρησιμοποιεί torrents. Από εκεί και πέρα, τόσο για τα προγράμματα όσο και για τα torrents γενικότερα έχει άπειρο υλικό στο internet. Από τη στιγμή που ξεκινάει να κατεβάζει κανείς και του φεύγει η αρχική άγνοια , μπορεί να το ψάξει παραπέρα. Και αν έχει προβλήματα, ας το πει να βοηθήσουμε.

20 FEBRUARY, 2008 07:01



Xαρης said...

Είσαι πολύ καλός. Μου έδωσες να καταλάβω το θέμα.

22 FEBRUARY, 2008 15:58


Anonymous said...

συγχαρητηρια που εκατσες να γραψεις τη διαδικασια!!!εδω φιλοι μου και δεν μπηκαν στον κοπο!!!

βεβαια δεν ειμαι σιγουρη αν θα τα καταφερω αλλα φαινονται απλα,εχω τα ειχα δει βουνο!!!

02 MARCH, 2008 12:48

R. Daneel.Olivaw said...

anonymous Αν χρειαστείς περαιτέρω βοήθεια πες μας.

03 MARCH, 2008 21:08


elsa said...

Σ'ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΡΕΛΑ!!!!!!!!ΤΟΣΕΣ ΜΕΡΕΣ ΨΑΧΝΩ ΑΠΕΓΝΟΣΜΕΝΑ ΜΙΑ ΤΑΙΝΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΛΑΤΡΕΨΑ ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΕΙΔΑ ΤΗ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΤΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ.ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΩ ΕΥΚΟΛΑ ΤΟ BITCOMET KAI ΤΩΡΑ ΧΑΡΙΣ Σ'ΑΥΤΟ ΚΑΙ Σ'ΕΣΕΝΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΗΝ ΕΧΩ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗ ΒΛΕΠΩ ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΩ!!!!!!!!!! ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΟΥ ΘΑ ΕΧΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΜΟΥ ΤΑΙΝΙΕΣ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΛΑΤΡΗΣ ΤΟΥ HOLLYWOOD KAI ΤΩΝ HOLLYWOODΙΑΝΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ!!!!!!!!!

03 MAY, 2008 13:00

R. Daneel.Olivaw said...

@elsa ENJOY :)
Να σημειώσω μόνο ότι τώρα τελευταία διάφοροι trackers αλλά και clients "αποφεύγουν" το bitcomet για τεχνικούς λόγους.
Οπότε κατέβασε και στήσε το Azureus (από το Download που έχει επάνω με κίτρινα γράμματα). Το δοκιμάζω εδώ και ένα μήνα περίπου και νομίζω ότι δουλεύει καλύτερα από το bitcomet πλέον. Το interface είναι λίγο διαφορετικό, αλλά όλα είναι θέμα συνήθειας :)

Unknown said...

04 MAY, 2008 04:14


Anonymous said...

φιλε συναδελφε σε χαιρετω.αν μπορεις να δωσεις τα φωτα σου για ενα προβληματακι μου.μεχρι πριν 20μερες κατεβαζα κανονικα τορεντς και rapidshare ξaφνika δεν μπορω.δεν γνωριζω και πολλα πραγματα αλλα ενω βρισκω την σελιδα του rapidshare οταν την κανω μεταβαση με πετα σε καποια ασχετη σελιδα η'δεν την βρισκει.στα τορεντς ενω μπαινει στο bitcomet για να ξεκινησει,μενει κοκκαλο στο μηδεν.δεν ξερω μηπως εχω κανει κατι εγω η'τα πιτσιρικια μου εβαλαν τα χερακια τους παντως θαθελα τη γνωμη σου.συγνωμη αν σε κουρασα με την ασχετοσυνη μου καλη δουλεια....

06 MAY, 2008 22:24



R. Daneel.Olivaw said...

Αγαπητέ ανώνυμε συνάδελφε καλημέρα.
Αν είχες μόνο το ένα από τα δύο προβλήματα που περιγράφεις κάτι θα γινόταν, Ο συνδυασμός τους όμως με μπερδεύει καθώς αφορά εντελώς ανεξάρτητα θέματα από τεχνικής απόψεως.
Δεν μπορώ να φανταστώ τι έχει συμβεί. Δοκίμασε σε πρώτη φάση να ανοιγοκλείσεις το modem μήπως και ξεκολήσει κάτι με αυτόν τον τρόπο.
Ενημέρωσέ μας με την εξέλιξη...

07 MAY, 2008 09:41



R. Daneel.Olivaw said...

Κανέναν ιό μη κόλησες μόνο...
Έχεις antivirus;

07 MAY, 2008 09:43


Anonymous said...

einai i prwti fora pou diavazw/akouw kati apo atomo pou kserei apo pc kai pragmatika katalavainw ti mou leei.polla mpravo se opoion einai ipeuthinos gi'auto to keimeno!

29 JUNE, 2008 01:52


Anonymous said...

έχω το bitcomet 0.98 αλλά και δοκιμάζοντας τις άλλες εκδόσεις έχω το ίδιο πρόβλημα . Ενώ δίπλα στο torrent δείχνει το upload κανονικά (π.χ.60KB/s ), πάνω πάνω (bitcomet 0.98-λήψη:200KB/s, αποστολή:100KB/s) δείχνει το ανώτερο που μπορώ να δώσω , με αποτέλεσμα να πέφτει σταδιακά η ταχύτητα στο upload και στο download .¨Οταν από τις προτημήσεις βγάζω την χρήση θύρας δουλεύουν όλα καλά με μειωμένη ταχύτητα .kaspersky anti-virus 6.0 γνήσιο .Οι ταχήτητες στο bitcomet (download)είναι στην αρχή 1,2-1,6MB/s και μετά από λίγο σε 50-100KB/s.Υπάρχει κάποιος τρόπος να το διωρθώσω? Ευχαριστώ , axilleaszz

26 AUGUST, 2008 15:46



R. Daneel.Olivaw said...

@axilleaszz Με κινητοποιεί το post σου να μπω στη διαδικασία της ανανέωσης του αρχικού μου Post, και θα το κάνω σύντομα. Οπότε, θα πρότεινα να κατεβάσεις το azureus (και πλέον Vuse) από το http://azureus.sourceforge.net/

Πολύ φιλικότερο από το bitcomet Πλέον. Θα ενημερώσω με καινούριο post όταν αλλάξω το αρχικό.
Συγνώμη για το βιαστικό, αλλά με πιέζει ο χρόνος...

27 AUGUST, 2008 01:40



R. Daneel.Olivaw said...

Το αρχικό post άλλαξε. axilleaszz, ξαναδιάβασε το σημείο για το torrent client. Αν και πλέον μάλλον θα το έχεις ήδη γυρίσει σε Azureus :)
Να προσθέσω εδώ ότι το Azureus θέλει λίγη εξοικίωση με το interface του, λίγο σκάλισμα (View->My Torrents ή Control+1, κλπ), αλλά είναι πολύ καλό και αρκετά σταθερό.
Κατά τα άλλα περί ορέξεως...

27 AUGUST, 2008 03:10

Unknown said...

Anonymous said...

Δεν γνωρίζω και πολλά πραγματα αλλά το πρώτο πρόγραμμα για torrent που κατέβασα ήταν το Azureus 2.5.0.4 (σωστές ρυθμίσεις
)και στην συνέχεια τις επόμενες εκδόσεις του.Να πω την αλήθεια δεν μου άρεσε όπως το bitcomet.Θα το ψάξω περισσότερο.
Ευχαριστώ για τον χρόνο σου ,να΄σαι καλά . axilleaszz

27 AUGUST, 2008 15:24



R. Daneel.Olivaw said...

@axilleaszz No problem, απλώς χθες ήμουν εντελώς "περαστικός" από το PC...
Συμφωνώ ότι το bitcomet "δείχνει" πιο φιλικό, αλλά δυστυχώς, δεν είναι. Αρκετοί private trackers ΔΕΝ δέχονται να κατεβάσεις από αυτούς αν τρέχεις bitcomet. Επίσης, αν καταλάβεις την "φιλοσοφία" του Azureus, θα μπορέσεις να πάρεις αρκετή πληροφορία για το τι και πώς κατεβάζεις. ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να τρέξεις ταυτόχρονα και τοPeer Guardian. Το προγραμματάκι τρέχει "αθόρυβα" στην μπάρα κάτω δεξιά. Θα φροντίσει να μην έχεις πάρε δώσε με "ύποπτα" IP, επιταχύνοντας το download. Στο μέτρο του δυνατού όλα αυτά.

Για ότι άλλο, εδώ είμαστε...

28 AUGUST, 2008 02:33


Anonymous said...

γεια σας.πως μπορω να δω την ταινι α που κατεβασα στο dvdplayer?Υπάρχει καποιο προγραμμα για αυτο?

04 SEPTEMBER, 2008 14:58



R. Daneel.Olivaw said...

Για να δει κανείς αρχείο τύπου avi σε dvd player, θα πρέπει το player να υποστηρίζει "divx xvid". Επίσης, για να παίξουν και οι Ελληνικοί υπότιτλοι, το dvd player θα πρέπει να υποστηρίζει Ελληνικά. Μια λίστα με τα dvd που μας κάνουν, υπάρχει εδώ, συνημένη στο κάτω μέρος του πρώτου post του Asxetius (DVD player (84).zip).

05 SEPTEMBER, 2008 08:08


Anonymous said...

μηπως μπορεις να βοηθησεις στο εξης: εχω κατεβασειταινια...dvd.rip me bitcomet κι εβαλα δοκιμαστηκα για 40 μερες το WinRar,αλλα το windows media player παιζει μονο ηχο, οχι εικονα.τι μπορω να κανω? καιεπισης οταν ληξει το winrar τι να βαλω?

19 OCTOBER, 2008 14:58


Lipis said...

Δοκίμασε να κατεβάσεις τα τελευταία Codecs από εδώ. ΤοK-Lite Codec Pack 4.1.7 FULL για να είμαστε σίγουροι.. και ξαναδοκίμασε.

Όσο για το WinRar εγώ προσωπικά θα το έσβηνα και θα έβαζα το 7zip.. Απλά θα πρέπει να το ρυθμίσεις όταν ζιπάρεις να τα κάνει .zip και όχι .7z.. Αλλά για να αποσυμπιέζεις αρχεία δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα. Good luck..

19 OCTOBER, 2008 15:08

Unknown said...

Anonymous said...

γεια!μηπως μπορεις να μου πεις τι να κανω με το εξης:κατεβασα ταινια...dvd.rip αλλα το windows media player παιζει μονο ηχο,χωρις εικονα.πώς το ρυθμιζω?επισης εγκατεστησα δοκιμαδτηκα το Winrap
oταν ληξει θα χρειαστω kati allo?

19 OCTOBER, 2008 17:53



Anonymous said...

1000 ευχαριστω!αν τυχον μπορεις εξηγησε παντως αυτο με τη ρυθμιση για .zip

24 OCTOBER, 2008 21:56



Anonymous said...

re paidia ola kala mia xara katebazoume tainioules. tora omos pou to greeksubs den douleuei ti kanoumeeee????

05 NOVEMBER, 2008 19:59



R. Daneel.Olivaw said...

Anonymous said...

re paidia ola kala mia xara katebazoume tainioules. tora omos pou to greeksubs den douleuei ti kanoumeeee????

Επειδή μπορεί να θεωρηθεί παράνομο να σου δώσω links, και να μπλέξει το blog με εξώδικα, ψάξε στο google για greek subs, greek subtitles ελληνικοί υπότιτλοι, και τέτοια.
Όλο και κάτι θα βρεις...

06 NOVEMBER, 2008 03:42



Anonymous said...

mprabo sou..polu kales oi odhgies sou!!!!

26 NOVEMBER, 2008 09:33



Anonymous said...

φιλαρακο απλα και ομορφα!επιτελους!!! ΑΛΕΞ.

28 DECEMBER, 2008 02:16



Anonymous said...

πολυ χρησιμες οι οδηγιες σου για μη μανιωδεις χρηστες...αυτο που δεν μπορεσα να κανω ειναι να γραψω την ταινια σε ενα dvd μαζι με τους υποτιτλους..τα nero π.χ και τα συναφη γραφουν μονο την ταινια και απορριπτουν το αρχειακι με την καταληξη str..
H κανω κατι λαθος η υπαρχει καποιο αλλο προγραμμα...ευχαριστω παντως για τις οδηγιες

22 JANUARY, 2009 08:46



R. Daneel.Olivaw said...

@Anonymous. Για να γράψεις DVD που να παίζει σε κοινό DVD player, θα χρειαστείς ένα πρόγραμμα όπως τοConvertXtoDVD, το οποίο αφ' ενός δημιουργεί τα αρχεία που αναγνωρίζει ένα DVD Player, και αφ' ετέρου ενσωματώνει τους υπότιτλους επάνω τους.
Του παίρνει αρκετή ώρα να κάνει την κωδικοποίηση υπ' όψην.
Τα παράγωγα αρχεία του είναι που γράφεις με Nero στη συνέχεια σε DVD, και τα βλέπεις με κανονικό player ως κανονικό DVD.




Αν πάλι εννοείς ότι έχεις DVD player που "διαβάζει" avi (δηλαδή έχει αποκωδικοποίηση Divx Xvid), αλλά δεν δείχνει υπότιτλους, αυτό συμβαίνει επειδή το εν λόγω player δεν υποστηρίζει καθόλου/ή Ελληνικούς υπότιτλους.

22 JANUARY, 2009 23:04

Ειρληνη said...

Σας ευχαριστούμε πολύ για τις πολύτιμες πληροφορίες.

Όμως έγω,προφανός λόγω απειρίας,είχα ένα πρόβλημα.Ενώ κατέβασα την ταινλια όταν της έκανα αναπαραγωγή ενώ ακοόγονταν κανονικά οι διάλογοι κ.τ.λ στην οθώνη δεν εμφανιζόταν τίποτα....μπορεί κάποιος να μου πει τι έκανα λάθος;

Ευχαριστώ πολύ !! Ειρήνη

Acro said...

@Ειρήνη: Κατ' αρχήν θεωρώ δεδομένο ότι έχεις κατεβάσει νόμιμα κάποια "δωρεάν" ταινία.

Για το πρόβλημά σου τώρα, λογικά δεν έχεις τους codecs που χρειάζεσαι. Κατέβασε αυτό το πακέτο από εδώ http://www.free-codecs.com/download/Combined_Community_Codec_Pack.htm και εγκατέστησέ το.
Επίσης, καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσεις κάποιον άλλο player εκτός από αυτόν των windows, πχ. τον BSPlayer ( http://www.bsplayer.com/ ).

Εναλλακτικά και χωρίς τους codecs, λογικά οποιαδήποτε ταινία θα παίξει με VLC ( http://www.videolan.org/vlc/ )

Δοκίμασε και πες μας τι έγινε :)

Anonymous said...

Παιδια οταν βρισκω την ταινια που θελω στο torrentz.com μετα αντι να ανοιξει το μtorrent και να αρχισει να κατεβαζει βγαζει μια λιστα με διαφορα αλλα προγραμματα ποιο πρεπει να πατησω απο αυτα;

Σας ευχαριστω πολυ!!!!

Unknown said...

@ Anonymous, το μTorrent αν υπάρχει και αν δεν υπάρχει το κατεβάζεις πρώτα από εδώ και το εγκαθιστάς: utorrent.com

Anonymous said...

@Panayiotis Lipiridis Ναι το εχω ηδη κανει αυτο!

Unknown said...

@Anonymous, Θα πρέπει να κατεβάσεις το .torrent αρχείο (Get torrent File) και όχι κάποιο magnet link ή κάτι άλλο. Δοκιμάσε επίσης να ανοίξεις πρώτα το μTorrent και μετα να ανοίξεις το αρχείο που κατέβασες από μέσα.

Anonymous said...

@Panayiotis Lipiridis ενταξει σε ευχαριστω πολυ τα καταφερα.

Αλλη απορεια τωρα καταβασα τους Ελληνικους υποτιτλους απο το subs4free ομως οταν τους εβαλα στην ταινια μονο ελληνικα δεν ηταν.Μετα το ξανα εκανα μηπως δεν προσεξα τη σημαια και κατεβασα καταλαθος κατι αλλο ομως παλι το ιδιο εγινε τι πρεπει να κανω;

Acro said...

@Anonymous Κατ' αρχήν επειδή το θέμα είναι λεπτό, επαναλαμβάνω ότι θεωρούμε δεδομένο πως έχεις κατεβάσει νόμιμα την όποια ταινία.

Στον υπότιτλο τώρα. Όταν λες δεν είναι Ελληνικά, εννοείς μήπως ότι δείχνει "σκανδιναβικά" ή "αλαμπουρνέζικα"; Δηλαδή όχι ακριβώς γράμματα αλλά αλλόκοτους χαρακτήρες; Υπάρχει λύση γι' αυτό αλλά δεν θα επεκταθώ αν δεν υπάρχει λόγος. (Είναι θέμα μορφής αποθήκευσης του αρχείου).
Έχεις εγκατεστημένους Codecs; http://www.free-codecs.com/download/Combined_Community_Codec_Pack

Αν δοκιμάσεις να παίξεις με VLC http://www.videolan.org/vlc/ πάλι έχεις πρόβλημα;

Δες και πες μας.

Anonymous said...

@Acro Ναι η ταινια ειναι νομιμα καεβασμενη απο το τρεντ.Ναι αυτο ακριβως διχνει κατι περιεργους χαρακτηρες.Επισης οχι δεν εχω κατι τετοι (για τους coders μιλαω)Και τελος ναι με τ vlc το εκανα και εγινε αυτο.

Acro said...

@Anonymous ΟΚ. Το VLC δεν χρειάζεται codecs. Θα πας στα μενού του, Εργαλεία>Προτιμήσεις>Υπότιτλοι & OSD>Προεπιλεγμένη Κωδικοποίηση>Ελληνική ISO 8859-7. Αποθήκευση και είσαι έτοιμος λογικά. Πες μας :)

Anonymous said...

@Acro Ναι δουλεψε ειληκρινα σε ευχαριστω παρα παρα πολυ!!!!!!!!!!!!

Tωρα για να το περασω σε dvd ποιο προγραμμα προτηνεις ?

Acro said...

@Anonymous: Ένα και μόνο ένα: ConvertXtoDVD :)

Acro said...

(Λεπτομέρεια: Για να δει το ConvertX τους υπότιτλους, πρέπει να είναι στο ίδιο directory και με το ίδιο ακριβώς όνομα με την ταινία.
Δηλαδή κάπως έτσι:

tainia.avi
tainia.srt
ή (αν είναι mkv το αρχείο)
tainia.mkv
tainia.srt

Unknown said...

@Acro, σε περίπτωση που δεν ήξερες.. για το πως γίνεται

Acro said...

@Panayiotis Lipiridis: Ξέρω, ξέρω. Απλώς βιάζομαι :)

Anonymous said...

Ταινιες μεταγλοτισμενες μπορει να μου πει καποις πως μπορω να κατεβασω;

Acro said...

@anonymous Δυστυχώς, είτε για να κατεβάσεις είτε για να αγοράσεις είτε για να νοικιάσεις από Video Club, μεταγλώττιση στα Ελληνικά έχει γίνει μόνο σε κάποια κινούμενα σχέδια, παιδικές ταινίες, καθώς και σε παλιότερες σειρές. Προφανώς ο υποτιτλισμός είναι πολύ ευκολότερος και φτηνότερος από τη μεταγλώττιση.

Anonymous said...

@Acro Ναι δεν διαφωνω και εγω για κατι παιδικα ψαχνω οποτε αν ξερετε καποιο προγραμμα θα μπορουσατε να με διαφωτισετε και εμενα;

Acro said...

@anonymous Λυπάμαι αλλά δεν ξέρω καμία νόμιμη πηγή κατεβάσματος μεταγλωττισμένων Ελληνικών παιδικών ταινιών/σειρών.

Με την ευκαιρία υπενθυμίζω και πάλι σε όλους ότι σε καμία περίπτωση δεν προωθούμε ούτε υποστηρίζουμε το κατέβασμα οποιουδήποτε έργου που καλύπτεται νομικά από πνευματικά δικαιώματα.

Eva.M. said...

Epitelous !!!! An EXTREMELY INTERESTING BLOG gia emas tous ashetous me tin technology !! (Pif, Gynaikes !!!)

γιώργος said...
This comment has been removed by the author.
γιώργος said...

γειά παρ' όλο που έχω κατεβάσει τη ταινία και τους υπότιτλους, δε καταλαβαίνω πώς θα τα βάλω μαζί..επίσης προσπάθησα να κατεβάσω το vobsub, αλλά δεν μπόρεσα να το εγκαταστήσω. ξέρεις να μου προτείνεις κάτι?

Acro said...

@Γιώργος Η εύρεση και μετονομασία αρχείων και φακέλων είναι από τις βασικές "λειτουργίες" των Windows. Το ίδιο και η εγκατάσταση ενός αρχείου με κατάληξη .exe όπως το vobsub ή η αναγνώριση τύπων αρχείων από τις καταλήξεις τους (και η εμφάνιση των καταλήξεών τους επίσης)... Αν δεν γνωρίζεις τέτοια πράγματα, σε παρακαλώ πέσ' το, προκειμένου να σε παραπέμψω σε σχετικό "οδηγό" ή/και να σου δώσω περισσότερες εξηγήσεις.
(Tι windows τρέχεις;)

Anonymous said...

καλησπερα!!!!!!εχω εγκαταστησει το VobSub_2.23 στον υπολογιστη μου, για να παιξουν οι υποτιτλοι, αλλα δεν γινεται τιποτα, τα βαζω και στον ιδιο φακελο αλλα και παλι, παιζει μονον η ταινια χωρις τους υποτιτλους.μηπως μπορειτε να με βοηθησετε να κανω κατι ωστε να παιζουν κ οι υποτιτλοι στον υπολογιστη μου, εχω κατεβασει και το VLC player το εχω ρυθμισει επισις οπως το εχετε πει με ελληνικο iso αλλα δεν βλεπω λυση.μηπως μπορειτε να με βοηθησετε!!!!!Ευχαριστω παρα παλυ!!!!!

Acro said...

Anonymous Πρέπει να έχουν ακριβώς το ίδιο όνομα εκτός από το να είναι στον ίδιο φάκελο. Πχ tainia.avi tainia.srt

Anonymous said...

Γεια σας παιδιά επειδή τυχαίνει να είμαι ολίγον στόκος σε ότι αφορά την τεχνολογία μήπως μπορείτε να μου εξηγήσετε πως ακριβώς συγχρονίζω τους υπότιτλους; Ευχαριστώ

Acro said...

@Anonymous: Δες εδώ. Έχει αρκετές πληροφορίες. http://www.greektvsubs.gr/showthread.php?t=15857
(Δεν ξέρω τι θέλεις να συντονίσεις, αλλά καλύτερα να ψάξεις για απ' ευθείας συντονισμένους. Χωρίς να λέω ότι είναι ΤΟ δυσκολότερο πράγμα στον κόσμο ο συντονισμός, είναι περίπου σαν να ζητάς πληροφορίες για το πώς οδηγείς μηχανή πίστας, ενώ δεν ξέρεις καλό ποδήλατο... :))

theodora said...

Με βοήθησαν πολυ ολες οι οδηγιες,αλλα οταν παταω αναπαραγωγη δεν παιζει και επειδη ειμαι τελειως ασχετη δεν ξερω τι να κανω!Σας παρακαλω πολυ βοηθηστε με!!!Εχω καταιβασι την ταινια και δεν κρατιεμαι,θεω να τν δω!!!!!!! =(

Acro said...

@theodora σε ποιο πρόγραμμα πατάς "αναπαραγωγή"; Κατέβασε και δοκίμασε το VLC από εδώ:
http://www.videolan.org/vlc/download-windows.html

theodora said...

@Acro Σε παρακάλω μήπως θα μπορούσες να μου πείς τι ακριβώς θα πατήσω μόλις μπώ στην ιστοσελίδα...? Θα σου είμαι ευγνώμων!!!!!!!

Acro said...

@theodora το πάνω πάνω πορτοκαλί που γράφει Installer Package. Όταν κατέβει το τρέχεις, το εγκαθιστάς, και σου φτιάχνει ένα εικονίδιο κώνου.
Τρέχεις το πρόγραμμα, και "ρίχνεις" (drag and drop) το αρχείο που θέλεις να παίξει πάνω του.

eleni said...

Συγνώμη αλλα μηπως μπόρει κανένας να μου πεί πως θα επιλέγω τις ταινιες για να παιξουν; Τις κατεβαζω απο το μtorrent αλλα δεν ξερω αν θα πρεπει να τις επιλεξω απο την λίστα ή απο καπου αλλο(π.χ. σε κανενα φακελο που αποθηκευονται).Αν μπορειτε βοηθηστε με!!!

Eirinh said...

ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΙΕΣ ΑΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΑΛΩ ΤΙΣ ΤΑΙΝΙΕς ΜΟΥ ΣΕ ΦΑΚΕΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΙΣ ΕΠΙΛΕΓΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΤΙΣ ΚΑΤΕΒΑΖΩ;;; :-)

Acro said...

@eleni @Eirinh (το ίδιο πρόσωπο; :))
(Θεωρώντας πάντα ότι κατεβάζετε ταινίες χωρίς copyright.)

Οι ταινίες αποθηκεύονται στον "προεπιλεγμένο" φάκελο του μtorrent, ο οποίος είναι αν θυμάμαι καλά, μέσα στο "έγγραφά μου" και ονομάζεται downloads. Φυσικά μπορεί κανείς να μετακινήσει τον εν λόγω φάκελο όπου θέλει, αρκεί να έχει σταματήσει το torrent (που αφού ολοκληρωθεί η λήψη του, συνεχίζει να μοιράζει στον υπόλοιπο κόσμο).

Αν δεν βρείτε φάκελο downloads, κάνετε μια αναζήτηση στον σκληρό δίσκο με το όνομα της ταινίας.

Και αν έχετε "απελπιστεί", στείλτε μου ένα mail να το λύσουμε χωρίς να "ζαλίζουμε" το blog με τις κατά περίπτωση λεπτομέρειες :)

Anonymous said...

δεν καταλαβα πως τα παμε στο μtorrent για να τα κατεβασουμεε ..

Acro said...

@Anonymous: Αντιγράφω από το αρχικό ποστ:
" Ο explorer το πιθανότερο είναι ότι θα σας ρωτήσει αν θέλετε να αποθηκεύσετε το αρχείο ή να το "εκτελέσετε" με μTorrent (ή όποιο άλλο πρόγραμμα torrent client εγκαταστήσατε). ΠΡΟΣΟΧΗ! το αρχείο αυτό (μικροσκοπικό σε μέγεθος, μερικά kb) ΔΕΝ είναι η ταινία. Είναι η "εντολή" και οι "οδηγίες" στο μTorrent για το ποιο αρχείο θέλετε να κατεβάσετε και πως να το χειριστεί. Ας πούμε ότι διαλέγετε "εκτέλεση" με μTorrent. (Αν το αποθηκεύσετε, θα μείνει να περιμένει στο σκληρό σας δίσκο τη στιγμή που θα του κάνετε διπλό κλικ, οπότε και θα ξεκινήσει η παρακάτω διαδικασία)."

Εναλλακτικά (αν δεν κατάλαβες), δεξί κλικ και "άνοιγμα με μtorrent".

Anonymous said...

Ευχαριστούμε παρα πολυ για τις πληροφοριες!! Εγω κατέβασα το mTorrent και εμπαινα στη σελιδα που προτεινεις για σειρες και τις κατεβαζα κανονικα. Προσπαθησα μετα να κατεβάσω και ταινιες απο torrentz.com και το thepiratebay.org και δεν γινεται τιποτα! Παει να κατεβει και μετα μου λεει πως δεν γινεται και κλεινει μονο του. Κανω εγω κατι λάθος? Έχεις να προτεινεις καποια αλλα σελιδα για ταινιες?

Anonymous said...

Ευχαριστουμε πολυ για τις πληροφοριες! Εγω κατεβαζα κανονικα σειρες απο την σελιδα που προτινες αλλα οταν προσπαθησα να κατεβαζσω ταινιες απο torrentz.com και το thepiratebay.org εκει που κατεβαινε στην αρχη μετα εκλεινε μονο του και μου εβγαζε ενα παραθυρο και μου ελεγε οτι δεν γινεται να κατεβουν. Εκανα εγω κατι λαθος? Εχεις καμια αλλη σελιδα να προτεινεις?